Актуализациите на софтуера са важна част от работата със смартфони, тъй като осигуряват нови функции, поправки и други подобрения на устройствата. Телефоните с Android често показват списък с промените за дадена актуализация, преди да я инсталирате, но изглежда, че Google ще ви покаже повече информация, преди да я инсталирате.

Google работи по т.нар. функция Android Upgrade Invite, както бе забелязано в Twitter от журналиста Мишаал Рахман. Предстоящата актуализация най-вече представлява подкана за извършване на актуализацията.

"След като на дадено устройство има актуализация на операционната система, която чака одобрение от потребителя, потребителите получават известие с показване на новите функции и покана да извършат актуализацията", гласи откъс от обяснението на уебсайта на Android.

Тази функция ще бъде на разположение на производителите на оригинално оборудване за Android и изисква поддръжка на мобилните услуги на Google. Независимо от това това може да даде на потребителите по-добра представа какво да очакват от предстоящата актуализация, отколкото просто да използват списъка с промените.

Като казваме това, тази функционалност привидно е ограничена до "основните" версии на операционната система Android. Това предполага, че производителите на оригинално оборудване не могат да използват тази опция, ако добавят нови функции към софтуерната си обвивка, без да обновяват основната версия на Android. Надяваме се, че случаят не е такъв и че производителите на оригинално оборудване ще могат да използват тази функционалност, за да подчертават функциите в собствените си предстоящи актуализации.

Снимка: Unsplash

Виж още: Хората вече не използват Threads толкова много, колкото през стартовата седмица

 

Тагове: