Сгъваемите смартфони са известни на потребителите от известно време насам. От създаването си те са станали много по-добри, но какво да кажем за онези смартфони, които буквално могат да се навиват? Кога ще се появят те? Е, според нова информация първите модели от този тип може да се появят през втората половина на 2024 г.

Навиващите се смартфони биха могли да създадат конкуренция на сгъваемите устройства, а в същото време да внесат и глътка свеж въздух на пазара на смартфони. OPPO обяви работещ навиващ се смартфон още през ноември 2020 г. в лицето на OPPO X 2021.

Това устройство така и не стана достъпно за закупуване, тъй като OPPO смяташе, че не е готово. LG също беше близо до обявяването на първия си наличен в търговската мрежа навиващ се смартфон, преди мобилното подразделение на компанията да бъде закрито.

Все още очакваме появата на първия наличен в търговската мрежа смартфон с подобен дизайн. Въз основа на информацията, предоставена от профила Revegnus, това ще се случи през втората половина на следващата година. Всъщност в туита си той изтъква конкретно китайските производители на оригинално оборудване като първоизточник.

Профилът твърди, че китайските ОЕМ производители се борят първи да пуснат нови форм-фактори, тъй като Samsung е далеч напред по отношение на сгъваемите устройства - по-точно по отношение на продажбите на сгъваеми смартфони и пазарния дял.

Източникът казва, че "е много вероятно китайските ОЕМ производители да пуснат навиващи се телефони през втората половина на следващата година". Той не е споменал конкретно нито една компания, но предполагаме, че много от тях работят по въпроса. OPPO очевидно разработва такова устройство, тъй като някои очакваха компанията да го предостави досега. Сестринските компании на OPPO, Vivo и OnePlus, вероятно правят същото, да не говорим за Huawei, Xiaomi и HONOR, наред с други имена.

Винаги е хубаво да се видят нови форм-фактори, които се появяват на пазара. Те не само дават на потребителите повече възможности, но и правят нещата по-конкурентни, което обикновено води до по-добри и по-евтини продукти за потребителите.

Снимка: Unsplash

Виж още: Марките, които не се наричат Apple или Samsung, се борят за трохите на пазара