OnePlus наистина не сподели твърде много новости по време на Световния мобилен конгрес, но разбуни духовете със съобщение, споделящо подробности за своя концептуален телефон OnePlus 11, включващ усъвършенствана технология за охлаждане. Неочаквано обаче компанията направи едно изненадващо съобщение, споделяйки, че ще пусне първия си сгъваем смартфон някъде по-късно през годината. Това може да бъде важен старт за OnePlus, защото означава, че може да има добър шанс сгъваемият телефон да намери своя път към пазарите в Европа и Съединените щати. В момента Samsung и неговите Galaxy Z Fold 4 и Galaxy Z Flip 4 практически нямат конкуренция в САЩ, но може ли сгъваемият OnePlus да бъде телефонът, който най-накрая ще вземе короната от Samsung?

Киндер Лиу, който е президент и главен оперативен директор на OnePlus, заяви:

„Първият ни сгъваем телефон ще има характерното за OnePlus бързо и гладко изживяване. Това трябва да е водещ телефон, който носи новости заради сгъваемата си форма по отношение на промишлен дизайн, механична технология и други аспекти. Искаме да пуснем устройство, което има за цел да бъде най-доброто изживяване на днешния пазар на сгъваеми устройства“.

Разбира се, този тип изявления са точно тези, които бихте очаквали, ако някоя сериозна компания пуска флагмански продукт. Но то наистина не ни казва много за това, което предстои. Подобно на други продукти, можете да очаквате компанията да разработи сложна маркетингова кампания с наближаването на времето за стартиране. Що се отнася до това какво да очаквате, някои спекулират, че телефонът OnePlus най-вероятно ще приеме формата на Oppo Find N2, който беше пуснат в края на миналата година в Китай.

Ако не го знаете, двете компании имат общи връзки от доста време, което ги прави по-отворени и сътрудничещи си през последните години. Що се отнася до това, което бихме искали да видим - може би смартфон, който в по-голямата си част може да се изравни с повечето сгъваеми модели на пазара, но прави правилните промени, за да намали цената си много повече от това, което предлагат конкурентите му. Естествено, просто ще трябва да изчакаме и да видим.

Снимка: Unsplash

Виж още: OnePlus обеща 4 години на Android ъпдейти не само за флагманите си