Qualcomm актуализира своята мобилна платформа за нисък клас устройства за първи път от три години, с което добавя 4G свързаност и услуги за телефони, предназначени за продажба на пазари като Индия, Латинска Америка и Югоизточна Азия. Компанията представи своя чип Qualcomm 205 по време на събитие в Ню Делхи, Индия. Той осигурява 150 Mbps скорост на сваляне с 4G, 3G и 2G мрежи, както и двуядрен 1.1 GHz CPU, графичен чип Adreno на Qualcomm и поддръжка за две SIM карти.

Новият SoC ще поддържа 3-мегапикселова резолюция за предната и задната камери, 480p VGA дисплеи, работещи при 60 кадъра в секунда, а потребителите ще могат да стриймват видео. Най-важното е, че с този чип ще се ускори използването на 3G и 4G мрежи в развиващите се страни. Така потребителите в Бразилия и Индия ще могат да преминат към мрежите от ново поколение срещу наистина достъпна и приемлива цена.

Qualcomm казва, че тези телефони ще позволяват лесен достъп до финансови транзакции за хората, които управляват малки фирми. Те ще могат да пренасят глас през LTE и през Wi-Fi, а новите скорости ще дадат достъп на много потребители дори до стрийминг на видео. Телефоните, които използват 205 SoC, ще могат да работят по-дълго с едно зареждане - нещо, което е изключително важно за отдалечените райони. Актуализираната мобилна платформа на Qualcomm е достъпна от днес, но устройствата с новия 205 SoC ще са на пазара от второто тримесечие на тази година.

Тагове: