Сайтът XDA Developers в съдружие с Firmware.Science успя да се домогне до актуализацията към Android 9.0 Pie за Samsung Galaxy S9+, съдържаща работна версия на Samsung Experience версия 10.

Той публикува обзор на видимите с просто око промени по интерфейса и приложенията, някои от които решихме да отразим и тук. И така, ето един ранен поглед върху един от най-масивните ъпдейти в кратката до този момент (телефонът излезе в началото на годината), но славна история на Galaxy S9+:

Затъмнен режим

Актуализацията въвежда дългоочаквания тъмен режим за менютата и фоновете. Освен че изморява окото по-малко, той е и по-енергоспестяващ заради качествата на AMOLED екрана. Има дребни козметични промени като заоблени краища на "картите" с опции, кръгли бутони в падащото меню с известявания и др. Заключващият екран има нов часовник, а менюто с наскоро използвани приложения сега е с док в долната част на екрана и приложенията се скролват хоризонтално вместо вертикално.

Нови системни настройки

Вече можете да настроите автоматично активиране и деактивиране на "нощната" тема, както и да се възползвате от нови жестови контроли като включване на смартфона чрез повдигане или придърпване на софтуерните бутони нагоре, за да ги активирате, когато лентата за навигация е скрита. Това е прочитът на Samsung на жестовия контрол в Android 9.0 Pie.

Промени при набиране и съобщения

Приложението за набиране на телефонни номера поддържа тъмен режим, опциите му са преместени в долната част на екрана, а лентата за търсене е уголемена. Цялостните промени в интерфейса засягат и приложението за съобщения, в което ще видите и някои нови иконки.

Bixby с нови дрехи

Bixby Home прилича на останалите приложения на Samsung със собствения дизайнерски език на компанията. Той поддържа тъмен режим, тъй като е системно приложение. Нови функции няма засега.

Други системни приложения - поща, галерия, файлов мениджър, браузър, камера

Промените по първите четири приложения са изцяло козметични. Става дума за заоблените ъгли на картите с опции и нищо повече за момента. Камера приложението обаче е с чисто нов интерфейс. Вече можете да превключвате между макро и микро фотографии, а някои функции и опции са разместени. За съжаление в този билд на актуализацията предната камера и AR емоджитата забиват и не могат да бъдат тествани.

Като цяло потребителите могат да очакват един масивен ъпдейт, който ще вкара смартфона им в крак с последните тенденции и технологии на Google и Samsung. Бета-версията на ъпдейта ще бъде налична за тестване по-късно тази година или рано догодина, а самата актуализация ще се появи известно време след това. Така че ще има да почакате няколко месеца за Android Pie, което не е нещо извън обичайното.

Тагове: