Всички очакваме новите модели iPhone, които ще бъдат представени през есента. Тази година може да бъде по-различна. Освен моделите, които не носят огромни промени и идват обозначение с буквата "S", упорито се носят слухове, че Apple ще представи и юбилеен модел, който ще има сериозни предимства.

Днес разработчикът Стив Троутън-Смит публикува в Twitter, че един от новите модели iPhone ще притежава функция, наречена Face Unlock. Това не е всичко, тъй като iPhone Pro, iPhone 8 или iPhone Х, както и да се нарича това устройство, ще има и безрамков екран.

Троутън-Смит и други разработчици са открили тези функции, докато са се ровили в кода на Apple HomePod, който до голяма степен съдържа и голяма част от програмния код за iPhone. Apple “случайно” пусна фърмуер за HomePod вчера и разработчиците бързо го сграбчиха. От множеството информация за фърмуера на HomePod става ясно, че новият iPhone ще има инфрачервен лицев скенер.

Вече сме чували, че Apple се кани да замени сензора TouchID с инфрачервена 3D камера. TouchID може да продължи да съществува в S моделите на iPhone, a само Pro версията да получи функцията за разпознаване на лицето. Все пак ще трябва да изчакаме, за да разберем дали това е достоверна информация.

Тагове: