Днес, 24 октомври, производителят на високопрофесионални кинокамери RED официално обяви дълго отлагания смартфон RED Hydrogen One. В тон с репутацията на своя създател смартфонът се отличава с уникални характеристики, които действително няма да откриете при друго устройство на пазара в момента.

Става въпрос най-вече за 5.7-инчовия холографски 4-изгледен екран Lightfield със своеобразна нанотехнология, позволяваща генерирането на дълбочинна карта и прибавянето на два допълнителни изгледа към вече познатия ни триизмерен. Така картината придобива допълнителна дълбочина, която определено сме любопитни да видим на живо.

Другата част от характеристиките на смартфона обаче не е чак толкова специална и всъщност е изостанала на фона на съвременните флагмански модели. Заради проточилата се разработка RED Hydrogen One работи с навършилия тъкмо една годинка чипсет Qualcomm Snapdragon 835, но иначе разполага с щедри 6 GB RAM памет и до 256 GB място за съхранение на данни в титановия вариант. Батерията е с капацитет 4500 mAh, а четецът за пръстови отпечатъци е разположен встрани.

Що се отнася до фотографските заложби на смартфона, те са обезпечени от двойна 12-мегапикселова камера с 4K видеозапис и двойка 8-мегапикселови предни камери, за които ни е интересно какво друго предлагат освен снимки и видео във висока резолюция.

Окончателната цена на RED Hydrogen One обаче остава неизвестна. Цените на предварителните поръчки, които стартираха още миналата година, започваха от 1195 щатски долара и достигаха 1595 щатски долара за най-луксозния модел. Сигурно бихме могли да ги считаме за ориентировъчни.

Тагове: