С ясното съзнание, че виртуалната реалност и 360-градусовото съдържание са бъдещето на развлекателната индустрия, Facebook не се изчерпа с това да купи Oculus. Сега социалната мрежа си сътрудничи със специалистите по професионално видео RED Digital Cinema в разработването на камерата Manifold.

Замислена с цел да обезпечи заснемането на първокласно видео в 360-градусови и VR формати, Manifold ще бъде скъп продукт, предназначен за професионалисти в киноиндустрията. Камерата е оборудвана с 16 RED Helium 8K камера сензори с поръчкови 8mm, f/4.0, 180-градусови лещи тип "рибешко око".

16-те камери са аранжирани така, че Manifold да заснема видео в пълни 360 градуса и шест посоки (нагоре, надолу, надясно, наляво, напред, назад).

Очевидно качеството на изображението е повече от добре обезпечено, но остава въпросът, как по-точно ще редактирате всичкото това 8K видео при 60 кадъра в секунда?

За щастие Facebook и RED са си задали този основателен въпрос преди нас и паралелно с разработването на камерата двете компании се трудят над необходимия софтуер с помощта на гиганти в областта като Adobe, Foundry и OTOY.

С комбинираната си мощ тези компании ще играят решаваща роля в създаването на забавленията от ново поколение, които ни очакват само след няколко години.

Тагове: