Когато 2021 година донесе толкова много sci-fi филмови заглавия, няма как да не се запитаме какво ще се случи в бъдеще? И отговор идва не от кого да е, а от самия Ридли Скот. В интервю за радиопредаване на BBC кинорежисьорът потвърди не само че ще има сериали по класиките Alien и Blade Runner, но и че са потвърдени опорните точки на сценариите, като дори вече се пишат пилотните им епизоди. Скот разясни, че това означава, че историите вече са преработени, героите са ясни и се очаква те да си взаимодействат в продукции с времетраене от около 10 часа.

Все още не са ясни повече подробности, но според слухове Ноа Хоули (когото познаваме от Fargo) се е заел с Alien за FX. По всяка вероятност сериалът ще се излъчва през платформата на HULU, а действието този път ще се развива на Земята и ще изследва проблемите на класовата експлоатация на фона на смесицата от научна фантастика и ужаси в оригиналния филм. Очаква се премиерата да е през 2023 г.
За сериала по Blade Runner все още не са известни детайли, но все пак и там се наблюдава раздвижване. Въпреки смесените мнения за излезлия през 2017 г. Blade Runner 2049 неговите качества продължават да се оценяват, а по-рано този месец платформите Adult Swim и Crunchyroll представиха анимационния сериал Blade Runner: Black Lotus, който се развива през 2032 г. от познатата ни алтернативна бъдеща хронология.

Виж още: Netflix сменят начина, по който определят най-хитовите си заглавия