Съчетавайки прозорци с технология за добавена реалност, делово пространство и дори истинска зелена градинка - ето така трябва да изглежда една концептуална кола, възкликва CNET.

Тя се нарича Rinspeed Oasis и е всичко, което бихте искали от автомобила на бъдещето. Моделът е само двуместен, но целият вътрешен дизайн е оптимизиран така, че да се извлече максимално място и удобство за пътниците. Тъй като Oasis може да се движи и без нужда от шофьор, воланът се превръща в масичка с клавиатура и поставки за чаши.

 

 

Цялото управление се извършва с помощта на 5К екран, система за разпознаване на жестовете и гласови команди. Oasis е оборудван с 20-канална аудио система Harman/Kardon, система за 360-градусов обзор, система за общуване между автомобилите и обекти от инфраструктурата, предупреждения за различни ситуации на пътя пред автомобила, а също автоматично паркиране. Визията за транспорта на бъдещето при Rinspeed включва и идеята за сменяеми батерии, доставяни от подвижен робот, където и когато ви се наложи.

Прототипът ще бъде представен на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас през януари 2017 г., а след това и на автомобилния салон в Ню Йорк.

 

 

Виж още: Nikola One е първият камион с водородно гориво