Скромната компютърна мишка работи доста добре в този си вид, но това не пречи на хората да се опитват да я подобрят. Едно такова устройство от новата идейна школа е мишката Clip Mouse, която се носи на пръстите и не изисква равна работна повърхност.

Понастоящем е обект на кампания в Kickstarter, а замислената в Германия джаджа е проектирана така, че да възпроизвежда функциите на Magic Mouse на Apple (и да, тя е съвместима и с персонални компютри). Тя е оформена като обърната настрани буква U и се носи в горната и долната част на показалеца и средния пръст на потребителя.

Докато потребителят движи ръката си с обичайните движения на курсора, вграденият акселерометър засича хоризонталните движения на мишката и ги предава на компютъра чрез Bluetooth. Тъй като не се използват лазерни или други оптични компоненти, не е необходимо устройството да се използва върху плоска, еднородна повърхност като например подложка за мишка.

Движенията на левия и десния бутон на мишката се откриват на долната "ръка" на U, тъй като долната част на пръстите на потребителя натискат вградения сензорен екран.

Когато потребителят желае да пише и не иска движенията му при писане да се възприемат като движения на мишката, той временно деактивира мишката, като просто натиска с палец бутона отстрани. Същият бутон се използва за пренасочване на курсора към средата на екрана, ако той е заседнал встрани.

Съобщава се, че едно зареждане на литиево-йонната батерия на устройството през USB трябва да стигне за 50 часа работа.

Ако се предположи, че мишката Clip Mouse ще бъде произведена, с обещание за 59 евро (около 65 долара) ще получите едно устройство.

Снимка: Clip Mouse

Виж още: Кое печели повече - продуктите или услугите на Apple?