Microsoft не е чужда на новаторските сътрудничества за марката Xbox, но най-новата ѝ идея със сигурност е "най-миризливата". Компанията помага на Paramount да представи предстоящия филм "Костенурките нинджа" (Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem) и раздава ограничена партида Xbox контролери с аромат на пица.

Да, докато играете, можете да усещате миризмата на сирене и пеперони, дори ако вечерята ви все още стои в хладилника.

Дизайнът се предлага в четири варианта, които отразяват стила на четирите костенурки (Донатело, Леонардо, Микеланджело и Рафаел). С изключение на вградения дифузер за аромати, това са иначе стандартни контролери за Xbox, които просто излъчват стил TMNT. Няма да претендирате за предимство пред приятелите си в Shredder's Revenge, освен да изглеждате и да миришете подобаващо.

Няма как да си купите един от тези геймпади, дори и да сте фен на TMNT, откакто Ийстман и Лайрд са направили първите комикси. Вместо това ще трябва да последвате Xbox Game Pass в Twitter/X и да ретуитнете публикация не по-късно от 13 август. Ако непременно трябва да работите с контролер с аромат на пица, той ще бъде на разположение в Experience Center на Microsoft на Пето авеню в Ню Йорк за промоционално събитие на 2 август - но вероятно е по-добре просто да си поръчате собствена пица и да хапвате между нивата.

Да, това е маркетингов трик, подобен на този на Xbox Series X с тематика TMNT, който Microsoft раздаде преди две години. В крайна сметка правите повече за Paramount, отколкото за себе си. А и за разлика от поничката Krispy Kreme Xbox след няколко седмици все пак ще имате какво да покажете на приятелите си под формата на геймпад.

Снимка: Microsoft

Виж още: Bing AI най-накрая работи в Google Chrome, но все още е по-добър в Microsoft Edge

 

Тагове: