През 2019 г. Samsung Next придоби платформата Whisk. Четири години по-късно тя послужи за стартирането на платформа за планиране и предлагане на ястия, наречена Samsung Food.

Компанията заяви, че платформата, която ще бъде налична в над 104 държави, разполага с над 160 000 рецепти на осем езика, включително английски, испански, корейски, немски, френски и италиански. Samsung отбеляза, че подобно на Whisk, потребителите могат да търсят рецепти, да създават списъци за пазаруване, да създават планове за хранене и да следят създателите, които публикуват рецепти. В крайна сметка платформата е изградена "от обширната база данни на Whisk" според компанията.

Потребителите могат да запазват рецепти и докато го правят, да добавят съставки към списъка за пазаруване. Платформата предлага интеграция с платформи за електронна търговия в някои региони, така че можете лесно да пазарувате тези продукти.

Samsung е направила приложението достъпно и за гамата хладилници Samsung Bespoke. Тази опция определено се превръща в един от плюсовете на дизайнерската серия електроуреди за дома.

Компанията планира да интегрира по-добре устройствата от гамата Bespoke, като например микровълнови печки и фурни, за да се опита да направи готвенето по-лесно и по-подходящо за определена рецепта чрез приложението. По този начин приложението може да помогне на потребителите да задават таймери, да загряват предварително фурните или да променят настройките за готвене за уредите на Samsung, свързани чрез домашната система SmartThings.

Тъй като годината е 2023, компанията въвежда и функции за персонализиране чрез Food AI. Например можете да направите дадена рецепта подходяща за вегани или вегетарианци, да балансирате хранителната стойност, като промените съставките, или да създадете фюжън ястие, като поискате корейска версия на италианско ястие.

Samsung има високи цели по отношение на платформата Samsung Food. Компанията заяви, че планира да интегрира платформата със Samsung Health до края на годината за по-добро регистриране на храненето и управление на диетите на потребителите. През 2024 г. Samsung иска да въведе Vision AI в Samsung Food, така че приложението да може да разпознава хранителни продукти чрез камерата на телефона и да изписва хранителните им стойности.

Снимки: Samsung

Виж още: Телефоните от среден клас на Samsung може да получат графика на AMD през следващата година