Малко преди CES 2023 Samsung Electronics представи най-новите попълнения към персонализируемата гама домакински уреди Bespoke. Най-новите домакински уреди и услуги на Samsung са създадени, за да отговорят на нарастващата нужда от персонализация и да предоставят ново ниво на интелигентна свързаност, която дава възможност на потребителите да ползват кухнята си по по-ефективен и устойчив начин. С разширената гама хладилници Bespoke, по-големия и по-впечатляващ 32-инчов екран на хладилника с четири врати Bespoke 4-Door Flex™ с Family Hub™+ и усъвършенстваната система AI Pro Cooking на печката Bespoke AI™, която оптимизира и подпомага приготвянето на ястията, кухнята на Samsung става по-интелигентно и по-интерактивно пространство от всякога.

„На CES 2023 ние продължаваме да надграждаме успеха на нашата гама Bespoke с въвеждането на новите Bespoke хладилници и уреди за вграждане, които дават на потребителите още повече начини да изразят себе си в своята кухня“, коментира Junhwa Lee, вицепрезидент и директор на екипа за потребителско изживяване на подразделението за дигитални домакински уреди на Samsung Electronics. „Нашата цел е да увеличим максимално свободата, която потребителите имат да създават персонализирани решения и да подобряват продуктивността си в кухнята, като новите функционалности са усъвършенствани по всевъзможен начин от големи, чувствителни екрани на хладилниците до кухненска помощ, подпомагана от изкуствен интелект. Тези най-нови функционалности и продукти отиват отвъд това само да помагат на потребителите в кухнята и да им позволят наистина да изразят себе си чрез силата на персонализацията за по-забавно изживяване. Освен това с най-новите кухненски иновации и персонализируеми дизайни новите уреди работят безпроблемно със SmartThings услугите, за да осигурят несравнимо удобство и пестене на ресурси у дома.“

Bespoke 4-Door Flex™ с Family Hub™+ идва с по-голям дисплей и по-добра свързаност


Новият хладилник Bespoke 4-Door Flex™ с Family Hub™+ добавя мощни Family Hub™ възможности към дизайна Bespoke с четири врати, като съчетава „всичко в едно“ – комуникация и хъб за забавление с впечатляващо голям дисплей.

Динамичните функционалности на хладилника Bespoke 4-Door Flex™ с Family Hub™+ се изобразяват на неговия 32-инчов безрамков FHD екран, който е почти двойно по-голям от този на предходните модели. Освен това новият по-голям пулт за управление се възползва от предимството на по-големия екран, като позволява на потребителите удобно да ползват SmartThings услугите, както и лесно да следят и управляват съвместимите домакински уреди.

Хладилникът разполага и с нов Family Hub софтуер. Samsung TV Plus вече предлага повече от 190 свободни канала, докато интеграцията на Google Photos трансформира платформата в дигитална фото рамка, с която лесно могат да се споделят и показват снимки. Благодарение на по-голямото пространство на екрана и новата функция „картина в картината“ на Samsung TV Plus потребителите могат да наваксат с любимите си телевизионни предавания, докато проследяват статуса на други кухненски уреди и едновременно с това следят храната, която готвят.

Новият хладилник Bespoke 4-Door Flex™ с Family Hub™+ ще бъде пуснат на пазара в Северна Америка и Корея през първата половина на 2023 г. Софтуерът Family Hub ще получи обновление на всички пазари, където ще се предлагат Family Hub™ хладилници през 2023 г. Това включва Корея, САЩ, Източна и Западна Азия, Латинска Америка и Европа.

Гамата Bespoke се разширява с включването на популярния хладилник с две врати и хладилника с вграден отгоре фризер, за да осигури още по-голяма персонализация в кухнята.
В унисон с дизайн естетиката на гамата Bespoke хладилникът Bespoke Side-by-Side се отличава с плосък, минималистичен дизайн с персонализируем преден панел, наличен както със стъклено, така и с покритие от неръждаема стомана. Потребителите имат възможност да избират от богата гама цветове за вратите и различни видове покритие, за да съчетаят своя хладилник с декорацията в дома си. Елегантният дизайн на хладилника се допълва от функцията за автоматично отваряне на врата Auto Open Door, включително с вдлъбната дръжка, изчистена визия и лесно отваряне само с докосване.

От вътрешната страна на хладилника с две врати Bespoke са разположени най-новите решения за съхранение на храна и технологии за охлаждане. Отделението за напитки (Beverage Center™) дава лесен достъп до диспенсъра за вода, свързан с водопровода, както и до автоматично пълнещата се кана за вода с инфузер, която осигурява охладена и натурално автоматизирана вода по всяко време. Междувременно двойният автоматичен ледогенератор винаги е в готовност да охлажда напитки с лед на кубчета или натрошен (Ice Bites™).

Подобно на хладилника с две врати Bespoke, новият хладилник с вграден отгоре фризер Bespoke се предлага в стилни цветове, които безпроблемно се съчетават със съвременните кухненски интериори. Във вътрешността оптималната зона за свежест на Samsung – Optimal Fresh Zone+, и активният филтър за свежест поддържат храната прясна за по-дълго време, докато елиминират 99.99% от бактериите. Потребителите на новия хладилник с две врати и новия хладилник с вграден отгоре фризер Samsung Bespoke могат да пестят допълнително енергия благодарение на режима за управление на потреблението на енергия SmartThings Energy. Когато е активиран, режимът за пестене на енергия с изкуствен интелект ще оптимизира скоростта на компресора и честотата на цикъла на размразяване на базата на навиците на потребителите и средата, в която функционира уредът, като така помага на домакинствата да пестят средства и да намалят въглеродния си отпечатък.

Новият хладилник Bespoke с две врати ще бъде наличен в САЩ през първото тримесечие на 2023 г., докато новият хладилник Bespoke с вграден фризер отгоре ще бъде наличен първо в Тайланд през март 2023 г., а след това ще бъде пуснат и на останалите пазари по света.

Приготвяй здравословни ястия като майстор кулинар с новата печка с изкуствен интелект Bespoke AI™


Новата печка с изкуствен интелект Bespoke AI™ прави приготвянето на храна лесно като детска игра, като комбинира мощни умни решения с иновативни готварски технологии, за да подсигурява вкусни ястия според хранителните предпочитания на потребителите.

Системата AI Pro Cooking оптимизира настройките на уреда за готвене, докато следи състоянието на храната. Ако печката е настроена да приготвя позната рецепта в режим на готвене, с температура и време за печене според препоръките на уреда, системата AI Pro Cooking. С помощта на вътрешна камера и мощен изкуствен интелект функцията Sense Inside на печката първият по рода си алгоритъм за разпознаване на храна и засичане на прегаряне, базиран на изкуствен интелект, сертифициран от UL Solutions, може да препоръчва настройки за готвене, като разпознава 80 различни ястия и съставки.

Независимо дали потребителите изпробват здравословна рецепта, или искат да подобрят ежедневно приготвяните ястия у дома, новата печка Bespoke AI™ прави готвенето по-удобно. Интеграцията с платформата SmartThings Cooking и Samsung Health позволява на печката Bespoke AI™ да анализира данните от двигателната активност и тренировките на потребителите, както и хранителните им цели, за да им дава препоръки за ястия на базата на продуктите, с които разполагат у дома.

Допълнителна екстра на модерния изчистен дизайн на новата печка Bespoke AI™ е удобната врата, която се отваря с леко натискане вместо традиционната дръжка за по-минималистичен изглед на уреда. Новата печка Bespoke AI™ се предлага в пет елегантни и модерни дизайн варианта и вече е налична в Европа, а в Северна Америка ще се предлага през третото тримесечие на 2023 г.

Най-новите домакински уреди от гамата Bespoke на Samsung извеждат интелигентната кухня на ново ниво, като дават повече възможности за персонализирани изживявания в кухнята и улесняват пестенето на електроенергия в домакинствата.

Повече за Bespoke можете да научите тук.

Снимки: Samsung