Стартираха продажбите на Samsung Galaxy Note10 Lite и Galaxy S10 Lite на българския пазар. Моделите са резултат от успехите на сериите Galaxy S и Note, и предлагат ключови характеристики от най-висок клас като най-новите технологии по отношение на камерата, емблематичния S Pen, впечатляващия дисплей и издръжливата батерия на достъпна цена.

Отличаващата функция на Galaxy Note10 Lite е елегантният S Pen е с интегрирана Bluetooth Low-Energy (BLE) технология. Тя позволява само с един клик да се управляват презентации, да снима и да контролира видео материал. Технологията Air Command предоставя емблематичните за стилуса функции лесно и бързо. Може да се водят бележки в движение с приложението Samsung Notes. То позволява и превръщането на ръкописен текст в текстови файл, който лесно се редактира и споделя.

Galaxy S10 Lite надгражда над уменията ни за мобилна фотография. Смартфонът разполага с основна широкоъгълна камера, с ултраширока и с макро камера, както и с новия Super Steady оптичен стабилизатор. Super Steady OIS осигурява по-голяма стабилност при заснемане на снимки и видеоклипове в движение, позволявайки лесно споделяне.

Смартфоните Galaxy Lite предлагат голям набор от функции и възможности на камерите, базирани на водещи в индустрията камера технологии на Samsung, интегрирани в много по-достъпни за масовия потребител устройства.

Ултраширокоъгълната камера разполага с леща със 123-градусов ъгъл, също като човешкото око, а предната и задната камера с висока резолюция позволяват улавянето на детайли с кристално чист фокус.

Някои от другите по-важни характеристики на моделите са:

Дисплей „от край до край“: Galaxy S10 Lite и Galaxy Note10 Lite разполагат с Инфинити-O дисплей, който изпълва предната част на корпуса на смартфона изцяло. С размер от 6,7 инча, екранът предлага цялостно и завладяващо изживяване.

По-издръжлива батерия: двата модела са снабдени с голяма 4,500mAh батерия, която може се зарежда изключително бързо.

 Услуги и сигурност: и двата смартфона са част от екосистемата приложения и услуги на Samsung, включващи Bixby и Samsung Health. Очаквано разбира се, смартфоните са защитени чрез платформата за сигурност Samsung Knox.

Вижте още: Новичък Android 10 за старите Galaxy S2 и Note 3 – къде е уловката?