След малко повече от три седмици излиза дългоочакваният Galaxy Note 9. Анализаторите обаче вече се насочват към следващия флагман на компанията Galaxy S10. В неделя известният на всички анализатор Минг-Чи Куо заяви, че очаква S10 да се предлага в три размера – с 5.8-, 6.1- и 6.4-инчов екран. Това са почти същите инчове, които анализаторът предвещава и за новите модели iPhone.

Двата по-големи моделa ще бъдат с вграден в дисплея сензор за пръстови отпечатъци според Куо. Докато по-малкият ще си е със стандартен сензор, разположен на гърба. Това означава, че корейският гигант ще пусне един малко по-достъпен смартфон спрямо двата с по-сериозна цена.

Каква ще бъде разликата между 6.1- и 6.4-инчовия модел, не е ясно. Galaxy S9 в момента се предлага в два варианта със съответно 5.8- и 6.2-инчов екран, като разликите в спецификациите им са минимални. Например по-големият е с двойна основна камера и повече оперативна памет. Вероятно ще видим нещо подобно и от новите модели.

Знаете, че Куо по принцип е известен със своите точни „предположения“ за новите продукти на Apple. Напоследък обаче анализаторът е започнал да говори и за Samsung, така че ще очакваме с интерес дали ще се окаже прав и за бъдещите продукти на тази компания. А и преди сме чували за вградения сензор за пръстови отпечатъци. Куо споделя, че Samsung има нужда от подобна „иновативност“, за да изпъкне пред новите „ябълкови“ смартфони, които разчитат на лицев скенер.

Galaxy S10 ще бъде с пет камери?

Друг слух, който чухме наскоро, е, че Galaxy S10 може да бъде с пет камери. Тоест три задни – като новото допълнение ще бъде широкоъгълна камера, и две предни – като вторият сензор ще подпомага режима за заснемане на портретни изображения. И в момента флагманите на компанията разполагат с такъв, но той разчита само на софтуер.

Ще видим колко точен ще е Куо в предсказанията си за тазгодишните модели iPhone, които излизат през септември. По това ще се ориентираме до каква степен може да се има доверие на източниците, с които разполага в момента.

До официалната премиера на Galaxy S10 има страшно много време. Корейците обикновено обявяват флагманите от тази серия в края на февруари. Докато дойдат студените месеци, със сигурност ще има още изтекла информация, снимки и най-различни спекулации за юбилейния модел на компанията.