Битката за първите  анонси взема водещо място при повечето големи компании и закономерно идва ред на таблетите да се присъединят към 5G революцията. Това е пространство с далеч по-малко конкуренция, което новата 5G версия на флагмана Samsung Tab S6 може лесно да доминира.

Въпреки че не е анонсирано, новият 5G вариант вече има официална страница за поддръжка. Тя все още е скромна, но е ясно, че таблетът с номер на модела SM-T866N е вече съвсем близо. Логично очакваме да го видим най-напред в Южна Корея, където устройството вече получи няколко сертификати. Нещо повече, таблетът се появи в промоция на  Samsung за родния си пазар заедно с още няколко модела. Там той е записан като „очакван скоро“ и имайки предвид, че промоцията важи до 30.03.2020 г., Tab S6 5G може да се очаква скоро.

В рекламата компанията използва един и същ рендър  за стандартния  и новия 5G модел,  намеквайки, че 5G вариантът може иначе да бъде идентичен спрямо своя предшественик. Това означава, че като хардуер можем да очакваме същия 10.5-инчов Super AMOLED панел, вграден в дисплея скенер за отпечатъци, четири говорителя, 128/256 GB сторидж, 6/8 GB RAM памет и 7040 mAh батерия, допълвано от Snapdragon 855 чипсет, но вече с 5G модем.  

Виж още: С iPhone от бракувани части китайци направиха 43 млн. долара

Тагове: