Samsung предоставя на родителите платформа, чрез която те контролирано и сигурно да въведат своите деца в дигиталния свят. Приложението Samsung Kids съдържа разнообразие от игри и функционалности, едновременно с образователен и забавен характер, разработени специално за малчугани на възраст от 3 до 8 години. Първият досег на подрастващите с технологиите обаче трябва да бъде добре обмислен и да се осъществява с необходимото внимание от страна на родителите, а при най-малките – под техния надзор. Дали през предстоящата отпуска или през дългите летни уикенди, свободното време разкрива още повече възможности децата да направят първите си стъпки с мобилно устройство заедно с родителите си в безопасна дигитална среда. 

Развиване на умения чрез игра

Благодарение на Samsung Kids развиването на уменията на подрастващите и играта вървят ръка за ръка. Чрез богатия избор от функционалности на платформата можеш да предлагаш на детето си увлекателно съдържание и да разпознаваш отрано неговите интереси и таланти. Забавните игри са разработени на основата на дейности, които познаваме от къщи – а това е възможност за родителя да обясни например защо даден навик е полезен. С няколко клика или плъзвания по екрана децата карат приказните герои – стилния Крокро, готвача Кооки, любителката на музиката Лиза или артистичния Боби – да си мият зъбите, да изберат дрешки в тон, да готвят или пък да се забавляват и да танцуват.

Модулът „Моето Art Studio“ насърчава креативността и емоционалното развитие при децата чрез възможности за рисуване, оцветяване и създаване на забавни стикери за мобилната камера. Малчуганите могат да рисуват чрез разнообразие от цветове и инструменти. „Моят Magic Voice“ и „Музикалната банда на Лиза“ въвеждат детето в света на звуците и музиката. Можеш да съставиш специална плейлиста с песнички и да оставиш детето да експериментира с различни музикални инструменти или пък да преправя гласа си със зададени филтри. Чрез забавната приключенска игра и в режима за конструиране на виртуалната къща, която обитават приказните герои, децата развиват въображението и уменията си да избират из различни опции и да дават израз на предпочитанията си.

Виж още: Samsung Health променя начина, по който тренираме и организираме деня си

Samsung Kids – за добра дигитална култура при децата

Навиците, изградени у децата още в ранна възраст, намират отражение в отношението им към заобикалящия ги свят по време цялостното им развитие. Технологиите, в частност смартфоните и таблетите, не правят изключение. Samsung Kids позволява на родителите да създадат контролирана среда, в която най-малките да се докоснат до дигиталния свят. Освен добре обмислен подход при избора на съдържанието, до което децата имат достъп, от ключово значение е и задаването на рамки за времето, прекарано пред екрана. Можеш лесно и бързо да сложиш лимити за ползване на Samsung Kids. А благодарение на функцията за отчетност проследяваш с кои модули на приложението се е занимавало детето, да анализираш интересите му и при нужда можеш да наложиш ограничения.

Сигурността – на първо място

Превключването между стандартния режим на телефона ти и режима на Samsung Kids става бързо чрез персонален код. Така, когато устройството ти е в ръцете на детето, няма опасност то да достигне до неподходящо за него съдържание или случайно да набере номера на твой колега. Можеш напълно да контролираш достъпа до интернет страници. Изборът и добавянето на нови подходящи сайтове също става посредством въвеждането на код. Същото важи и за възможността за набиране на телефонни номера – наличните контакти могат да бъдат ограничени с няколко клика. А съобразно ситуацията и възрастта, в случай на необходимост детето все пак може да позвъни.

За повече информация относно приложението посетете официалната страница на Samsung Kids.