Samsung Electronics Co. Ltd. обяви, че броят на Galaxy Z Fold и Galaxy Z Flip смартфони, продадени на бизнес потребители, се е увеличил над два пъти на годишна база. От януари до октомври 2022 г. броят сгъваеми смартфони Samsung, договорени с корпоративни клиенти, е нараснал със 105% в сравнение със същия период на 2021 г.

Доставките на сгъваеми смартфони се очаква да достигнат 16 милиона бройки в цял свят, което показва ръст от 73% спрямо предходната година и означава, че формата бързо става мейнстрийм, а доставките се очаква да нараснат до 26 милиона бройки през 2023 г. Лекотата на мултитаскинга на голям екран и ефективните оптимизации на приложенията за гъвкавите устройства помагат тази категория лесно да се възприема от бизнес потребителите.  

Ползи от сгъваемите устройства за бизнес потребителите
С преминаването на компаниите в режим на работа отвсякъде, те се обръщат към технологиите в търсене на нови начини да повишат продуктивността. Сгъваемите устройства специално привличат вниманието на индустрията на финансовите услуги, където 74%  oт включените в извадка финансови консултанти споделят, че да останат свързани с помощта на мобилни приложения е важно или определящо за работата им.

„Сгъваемите устройства Samsung Galaxy са създадени, за да отварят възможности за нови начини на работа и изява на креативността,” сподели KC Choi, изпълнителен вицепрезидент и директор на Global Mobile B2B Team, MX Business в Samsung Electronics. „Това бързо нарастване на инвестициите показва нуждата на нашите бизнес клиенти от смислени иновации, които да повишат продуктивността на служителите.”

Galaxy Z Fold4 – четвърто поколение сгъваем смартфон от Samsung – е мощен мултитаскинг инструмент, идеален за бизнес употреба. Въпреки джобните си размери, той предлага голям пълноразмерен екран и прави изпълнението на всички задачи по-лесно в сравнение със  смартфоните с традиционна форма на екрана.

Големият екран на Galaxy Z Fold4 предлага голямо пространство за работа, адаптирано да осигури най-доброто от функционалностите на десктоп компютрите. Той е перфектен за изпълнение на множество задачи едновременно и паралелно ползване на няколко приложения, а лентата със задачи, наподобяваща тази на компютъра, позволява на потребителите да управляват, стартират и превключват между приложенията и всичко това без да прекъсват работата си.

Огромното пространство на екрана също естествено пасва на работата с Multi Windows. С Galaxy Z Fold4 може да се отварят до три приложения едновременно, като два от прозорците могат да са от едно и също приложение с цел сравняване на данни. Например, потребителите могат да отговарят на имейли в Gmail докато са отворили паралелно два таба в браузъра  Chrome, точно както при работата на компютър с няколко отворени прозореца.  

Galaxy Z Fold4 също така се адаптира към нуждите на работния процес. Flex Mode не само осигурява пълноценно изживяване със свободни ръце например за конферентни видео разговори, но също така този режим има специална поддръжка на електронен подпис или водене на бележки за партньорски приложения с помощта на S Pen.

Ефективни партньорства, които подобряват изживяването със сгъваеми устройства


Тези изживявания са широко познати в множество бизнеси или сфери на индустрията. На днешния пазар конкуренцията е сериозна, особено в сектора на финансовите услуги. Професионалистите се нуждаят от най-добрите инструменти, които да им помагат да бъдат постоянно продуктивни в работното ежедневие, дори когато работят дистанционно.

Техните устройства трябва да подържат сложни работни процеси, включително известия, проучвания, диаграми и портофолио визуализации, да им осигуряват достатъчно мощ и предимство в продуктивността, което им е нужно, за да останат конкурентни в бизнеса. Благодарение на работата си с водещи партньори, лидери в индустрията, Samsung въвежда значителни подобрения в Galaxy Z Fold4 от гледна точка на ползваемост и удобство, които съществено разширяват употребата на сгъваемите устройства сред бизнес потребителите.  

Според скорошно проучване, приложението Bloomberg Professional е най-ползваното в сферата на финансовите услуги от инвестиционни специалисти като трейдъри, анализатори и портфолио мениджъри. То използва предимствата на формата на Galaxy Z Fold, за да позволи на финансовите експерти да използват пазарните данни на Bloomberg, анализите, новините и възможностите за комуникация навсякъде по по-интуитивен и пълноценен начин, докато запазват потребителското изживяване и функционалността, която им е добре позната. Когато се ползва през Samsung Galaxy Z Fold4, адаптивният интерфейс на приложението Bloomberg Professional помага лесно работата да продължи и да се изпълняват множество задачи в движение. Потребителите без усилие превключват от външния екран, идеален за бърза размяна на съобщения в Instant Bloomberg (IB) към големия основен екран, който улеснява преглеждането на новини, проследяването на данни за пазарите в реално време, преглеждане на портфолио или анализиране на графики. Това позволява на финансовите професионалисти да извършват познати задачи по удобен и усъвършенстван начин на своето сгъваемо устройство.

Платформата DocuSign, която предоставя водещото в света решение за разписване на документи по електронен път и се използва в 24 от водещите 25 Fortune 500 финансови компании също е оптимизирана за Android 12L. Galaxy Z Fold4 улеснява разписването на договори на големи екрани. Потребителите сега лесно могат да преместват и поставят прикачени файлове от имейли в режим multi-view  директно в DocuSign eSignature, да приключват сделки бързо в движение с помощта на Samsung S Pen и специално предназначения за целта подпис във Flex режим.

В полза на финансовите експерти, които постоянно са в движение и не се задържат много в офиса, DocuSign създаде изживяване, подобно на това на компютъра, като използва режима DeX на Samsung. Само трябва устройството да се свърже с монитор и, благодарение на поддръжката на висока резолюция на DocuSign и подхода за адаптивен дизайн, професионалистите получават изживяване на същото ниво за всеки размер или ориентация на екрана.   

Samsung също си партнира с IBM, за да се справи с някои предизвикателства, които финансовите професионалисти срещат докато се опитват да помогнат на клиенти когато работят дистанционно. IBM iX, партньорът отговорен за дизайн на изживяването в рамките на  IBM Consulting, съвместно с водеща финансова институция, разработва мобилно изживяване, което помага на инвестиционните консултанти да получат бърз достъп и лесно да управляват пазарна и портфолио информация. Интеграцията на Samsung DeX и S Pen позволява на потребителите на сгъваеми устройства да боравят с данни, да преместват и поставят файлове между приложенията, да дигитализират ръкописен текст и дори да боравят с електронни  подписи в среда, идентична с тази на десктопа на компютъра. Философията на Samsung за откритост също благоприятства интеграцията на други популярни приложения за видеоконферентни разговори, контакти на клиенти, имейли и графици в мултитаскинг интерфейс.  

Samsung постоянно работи с водещи партньори от индустрията, за да създаде нови мобилни изживявания и ще си сътрудничи по-тясно с тях в идните месеци, за да се възползва от водещите технологични решения за своите сгъваеми смартфони.

Снимки:Samsung