Въпреки че имаме представа какво да очакваме от Galaxy S23 на Samsung, нещо, което ни убягва, е датата на представяне на телефона. Но това вече може да не е така благодарение на ръководител на Samsung, запознат с въпроса.

Докато говори с Korea JoongAng Daily, висшият представител на Samsung каза на медията, че Galaxy S23 ще бъде анонсиран на събитието Unpacked следващата година. „Серията S23 ще бъде показана по време на нашето собствено събитие Unpacked в Съединените щати, което ще се проведе през февруари“, каза източникът.

В изявлението не е даден град или дата, но според Korea JoongAng Daily представянето може да се случи през първата седмица на февруари в Сан Франциско.

Преди да излезе тази нова информация, слуховете предполагаха, че компанията може да покаже телефона в Лас Вегас по време на CES 2023. Но Samsung никога не е използвал CES за тази цел, така че вероятността това да се случи е малка. И като се има предвид, че следващото събитие Unpacked може да бъде първото присъствено събитие дори след пандемията, вероятно Samsung иска да съсредоточи целия фокус върху своята витрина.

Серията Galaxy S23 се очаква да се захранва от по-високотактова версия на новия чип Snapdragon 8 Gen 2 вместо чипсета Exynos на Samsung. Друга нова функция, която може да се появи, е 200 MP сензор за камера при Galaxy S23 Ultra. Що се отнася до цената, това може да се гадае, но през последните две години базовият модел се продава за 799 долара, Plus за 999 долара, а Ultra за 1199 долара.

Снимка: Unsplash

Виж още: Серията Galaxy S23 може да предложи сателитна поддръжка с ключов ъпгрейд