Samsung Electronics Ltd представи дългоочакваната нова гама телевизори Samsung Neo QLED 8K и 4K, която ще бъде достъпна за предварителни поръчки от 21 март 2022 г. Гамата е продължение на миналогодишната линия, която бе отличена с множество награди, и надгражда с ключови подобрения и най-съвременни функции, които представляват голям напредък в качеството и производителността. Чисто новата гама телевизори начело с флагмана QN900B се състои от шест серии с размери от 43" до 85", с екрани, подходящи за всеки потребител.

Най-доброто качество на картината

Гамата Samsung Neo QLED включва цял набор от вълнуващи подобрения, когато става въпрос за функционалности. Светлинният източник на Quantum Mini LED е допълнително усъвършенстван чрез 14-битов HDR Mapping, което добавя още повече детайли към тъмните и ярки сцени. В допълнение Quantum Matrix технологията, която контролира с невероятна прецизност собствените Mini LED диоди, е направена да бъде още по-точна благодарение на Shape Adaptive Light. Така всеки момент пред телевизора е още по-реалистичен и в удивителни детайли.

Супер съраунд звук

Предлагайки безкомпромисен и най-добрия в класа си съраунд звук, Neo QLED телевизорите на Samsung са оборудвани с многопосочни високоговорители и за първи път поддържат Dolby Atmos технология, за да осигурят наистина завладяващо и кинематографично изживяване при гледане. В допълнение към този скок в качеството на звука други открояващи се функции включват OTS (Object Tracking Sound) технологията за проследяване на обекти, която насочва звука да се движи в пространството, следвайки обекта на екрана.

Повече от телевизор

Освен подобреното аудио-визуално изживяване смарт функциите на Samsung са изведени на нови висоти, за да предложат на потребителите функционалност и персонализиране, както никога досега. Последните иновации включват подобрен интерфейс, осигуряващ по-голямо улеснение при ползване и търсене на съдържание. Телевизорът е част от интелигентния дом - собствениците на Samsung Smart TV могат да се свързват с редица смарт устройства благодарение на вградения Smart Hub. А за да зарадва геймърите, Samsung Gaming Hub включва специален интерфейс за игри за по-лесен достъп и контрол. Така наред с интеграцията на облачни игри устройството намалява забавянето до минимум. Телевизорът идва и с HDMI 2.1 свързаност (всички портове). Потребителите ще могат да се насладят на гейминг от следващо поколение и на най-доброто изживяване у дома.

Повече информация можете да намерите на сайта на Samsung. 

Снимки: Samsung