Очаква се трите модела на Galaxy S24 да изпреварят конкуренцията с новите възможности за изкуствен интелект, които Samsung възнамерява да включи, като наскоро обявените Exynos 2400 и Snapdragon 8 Gen 3 също осигуряват солидна основа в това отношение. Корейският гигант вероятно възнамерява да пусне на пазара няколко термина от наскоро регистрираните търговски марки, като данните разкриват, че тези термини са AI Phone и AI Smartphone.

Малко след като подаде заявка за търговска марка Samsung Glasses по-рано този месец, компанията продължи напред и подаде не една, а две търговски марки: AI Phone и AI Smartphone. Съобщава се, че в началото на следващата година корейският гигант ще въведе генеративен изкуствен интелект във всички модели Galaxy S24, но няма информация как ще се държи такава програма, когато работи на флагманската серия 2024. GalaxyClub, който е забелязал тези търговски марки, съобщава също, че Samsung работи и по други търговски марки, като Magic Pixel, Flex Magic и Flex Magic Pixel, въпреки че техните употреби не са споменати.

Що се отнася до търговските марки AI Phone и AI Smartphone, сайтът Sammobile съобщава, че тъй като те са с общи имена, е възможно на Samsung да не бъдат предоставени. Въпреки това подаването на документите им подсказва, че компанията се стреми ефективно да рекламира линията Galaxy S24, а също така да даде на трите модела функции, които ще превъзхождат семейството Galaxy S23 и конкурентите с подобрени възможности, като се започне от ИИ.

По време на обявяването на Exynos 2400 Samsung заяви, че е пуснала демонстрация на референтна платка Exynos 2400, която може да създаде текст в изображение с помощта на AI. Със Snapdragon 8 Gen 3 чипсетът за смартфони от най-висок клас на Qualcomm може да изпълнява LLM (Large Language Models) на устройството и да работи безпроблемно със Stable Diffusion, което показва, че хардуерът вече е готов да се справи с тези задачи.

Що се отнася до това, което Samsung планира да представи, то може да е свързано по-скоро със софтуерната част на Galaxy S24, отколкото с хардуера, така че, въпреки че засега не разполагаме с точна информация, в бъдеще ще се сблъскаме с повече актуализации. Както повечето от вас знаят, според информацията първото Galaxy Unpacked събитие за новата година на Samsung ще се проведе през януари 2024 г., така че тогава ще имаме повече информация.

Снимка: Samsung

Виж още: Samsung бие Apple по нов параграф