Очаквахме някои изненади на RazerCon 2023 и наистина получихме добър поглед към предстоящите клавиатури Huntsmen, лампичките Aether RGB и дори към актуализирания Razer Synapse. Razer също така обяви, че си партнира с някои луксозни марки като Lamborghini за геймърите с голям доход.

Подобно на автомобила, Razer Blade 16 X Automobili Lamborghini Edition има много конски сили под капака. В него има Intel Core i9 13950HX и RTX 4090, които управляват всичко. Той не е слаб и по отношение на паметта и съхранението - има 32 GB DDR5-5600 RAM и огромен 4TB NVMe SSD.

Вместо традиционното лого на Razer и зелените цветови акценти Lamborghini Edition има своя емблема на капака с оранжево и черно матово покритие, вдъхновено от фаровете на автомобила.

Лаптопът се предлага със собствен персонализиран екран за зареждане и специална RGB цветова схема. А и не трябва да забравяме USB портовете и охладителната система с оранжев акцент.

Единствената разлика в спецификациите между Lambo Blade 16 и версията на Razer 16, която не е посветена на спортния автомобил, е, че последната има само 2 TB SSD. Машината разполага с 16-инчов мини-LED дисплей с два режима, който ви позволява да превключвате между 4K 120 Hz и FHD+ 240 Hz в движение.

И така, колко струва лаптопът Razer Blade 16 X Automobili Lamborghini Edition? Цената му не е точно в категорията "Ако трябва да попитате, значи не можете да си го позволите" - 5000 долара, така че все пак е доста скъп. Razer произвежда тези устройства в много ограничени количества, като 150 от тях са налични само в САЩ. Но хей, поне получавате безплатно копие на GT World Race Challenge (на стойност 40 долара в допълнение към това.

Снимка: Razer

Виж още: Neuralink е провалът на Илон Мъск, за който той не иска да разберете