След като пропусна 2020 г., MWC ще се завърне тази година в периода между 28 юни и 1 юли. На събитието в Барселона, Испания, може да се появят до 50 000 посетители, поне според плановете на организаторите. Друг е въпросът обаче дали това наистина ще стане.

Причината е, че много технологични компании все още не са убедени, че обстановката е благоприятна и не рискуват да изпратят своите служители на място. Последният, който възприе подобна позиция, е Samsung. Ако гигантът има да обяви нещо на MWC, той ще го направи виртуално.

„Здравето и безопасността на нашите служители, партньори и клиенти е най-важен приоритет и поради това решихме да участваме на MWC виртуално. Очакваме с нетърпение да участваме виртуално и да продължим да работим с GSMA и индустриалните партньори за напредък в новите мобилни преживявания“, пише Samsung в изявление.

Организаторът на MWC, GSMA, ще изисква присъстващите да покажат отрицателен тест, преди да пристигнат, и те ще трябва да бъдат тествани на всеки три дни. Въпреки това Samsung и много други компании смятат, че е по-добре да играят на сигурно. Sony, Nokia, Google и Ericsson са сред най-големите имена, които се оттеглиха от изложението. British Telecom, Facebook, Oracle и други също ще пропуснат събитието.

Снимка: GSM Arena

Виж още: DxOMark похвали камерата на Google Pixel 5

Тагове: