Samsung се подготвя да пусне на пазара серията Galaxy S24 след около месец. Според слуховете новите флагмани ще дебютират на 17 януари 2024 г. Изтичането на информация вече разкри подробни спецификации, характеристики и дизайн на устройствата. Макар че няма много хардуерни подобрения, които да очакваме, фирмата е инвестирала много в софтуера, особено във функциите на изкуствения интелект в устройствата. Ако новият слух е точен, тези подобрения няма да увеличат цените на телефоните.

Според нов доклад на корейското издание hankyung.com Samsung не планира да повиши цените на Galaxy S24, Galaxy S24+ и Galaxy S24 Ultra спрямо съответните им предшественици. Смята се, че компанията очаква непроменената цена да помогне за увеличаване на продажбите, тъй като световният пазар на смартфони се възстановява от забавянето. Тя се стреми да продаде поне 35 милиона броя от новите флагмани до края на 2024 г., което е с 4 - 5 милиона повече от Galaxy S23.

Ако докладът е верен, триото флагмани на Samsung през 2024 г. ще дебютира с начална цена съответно 799.999 и 1199 долара. Това е агресивна цена, като се вземат предвид новите функции с изкуствен интелект. Изтичане на информация разкри, че компанията е вградила AI в системния софтуер за почти всяка функция. От превод и транскрипция на живо на обаждания и аудиозаписи до AI тапети и ефекти на заключения екран - има много нови инструменти за изследване.

Samsung вярва, че Galaxy S24 ще даде ново определение на смартфона с безпрецедентните си възможности за изкуствен интелект на устройството. Тя вижда новите флагмани като "най-добрите AI телефони" досега. Непроменените цени със сигурност ще увеличат шансовете за успех на устройствата. Това е така, ако цените останат същите на всички големи пазари, а не само в Южна Корея. При серията Galaxy S23 цената беше увеличена с до 200 000 вона (приблизително 154 долара) в Южна Корея, но не и в САЩ и на някои други пазари.

Новият доклад потвърждава слуховете, че Samsung ще доставя телефоните Galaxy S24 с два различни чипа. Базовият модел и Galaxy S24+ ще бъдат оборудвани с Exynos 2400 SoC в по-голямата част от света и със Snapdragon 8 Gen 3 в САЩ. Моделът Ultra, от друга страна, ще се захранва от чипа Snapdragon навсякъде. Samsung използва Snapdragon 8 Gen 2 за серията Galaxy S23 в световен мащаб.

Тази стратегия с два чипа за новите флагмани помогна на корейската фирма да намали средните производствени разходи - нейните собствени чипове Exynos струват по-малко от Snapdragon. На практика тя можеше да запази цените непроменени въпреки всички нови функции и подобрения, внесени от линията Galaxy S24. Времето ще покаже дали Samsung ще се възползва от предимствата на това агресивно ценообразуване. Остава малко повече от месец до официалното представяне.

Снимка: Unsplash

Виж още: Samsung вече събра екип за гъвкавия дисплей на Apple