Samsung си осигури ексклузивна сделка с компанията Dowoo, която е производител на изключително ценното ултра тънко стъкло, използвано в сгъваемите смартфони. Сделката означава, че производителят ще продава ключовия компонент само на Samsung.

Към момента компанията може да произведе до 500 000 бройки на месец. Стъклото е с дебелина под 100 нанометра, като има вероятност да стигне до 30 нанометра, която стойност е по-тънко от човешки косъм. В същото време то е много по-здраво от използваното в сегашния Galaxy Fold, особено когато става въпрос за одраскване.

Като част от ексклузивната сделка Samsungще инвестира 12 милиарда вона в производителя. Предполага се, че сделката е между средно- и дългосрочна и Samsung ще инвестира още в Dowoo, за да може тя да разшири своя производствен капацитет. В момента тя има заводи в Южна Корея, но ще иска да построи такива и във Виетнам.

Samsung очаква, че през 2020 г. ще продаде 5 - 6 милиона гъвкави телефона, така че Dowoo би трябвало да може да осигури достатъчно панели. Но ако иновативният дизайн постигне успеха, на който Samsung се надява, в следващите години гигантът ще се нуждае от повишени доставки на компонента и за него ще бъде добре, че е единствен клиент на Dowoo.

Виж още: Най-успешните технологични продукти, които през 2019 година са с музейна стойност