Един от проблемите при използване на телефона в дъжд е, че водата може да попречи на въвеждането на команди с докосване, което води до погрешни действия, липса на реакция на екрана и др. Сега се оказва, че OnePlus има решение за това.

Компанията потвърди в Weibo, че предстоящият OnePlus Ace 2 Pro ще бъде оборудван с така наречената функция Rain Water Touch. Това ще позволи на хората да използват сензорния екран на телефона в дъжд, без да изпитват смущения, свързани с докосването. Вижте официалния видеоклип по-долу за демонстрация на функцията.

Видеото показва Ace 2 Pro в сравнение с телефон от серията iPhone 14 Pro. Клипът демонстрира как някой се опитва да използва телефоните, докато устройствата са подложени на дъжд и пръскане с вода. Изглежда, че телефонът на Apple се затруднява с въвеждането на информация чрез докосване в тези условия, докато сензорният екран на телефона на OnePlus работи добре.

Тази функция може да реши един от най-досадните проблеми със сензорните екрани днес. Вероятно тази функционалност ще осигури и по-точно въвеждане на данни чрез докосване, когато пръстите ви са мокри (например след измиване на ръцете).

OnePlus ще пусне Ace 2 Pro на пазара в Китай съвсем скоро, но предполагаме, че телефонът ще получи промяна на името за световните пазари. Логично е също така тази функция да се появи в бъдещите флагмански телефони на OnePlus, като OnePlus 12, но компанията очевидно все още не е потвърдила това.

Снимка: Unsplash

Виж още: Нов закон може да доведе до режим за непълнолетни при смартфоните