Google традиционно стартира или разширява бета-програмата на Android на годишната си конференция за разработчици I/O, като позволява на телефони, различни от Pixel, да преглеждат предстоящата версия на Android.

През 2023 г. не е по-различно и Google обяви, че телефони от редица марки вече могат да изтеглят и инсталират бета-версията на Android 14. Само имайте предвид, че този софтуер може да не е подходящ за ежедневна употреба и че много функции няма да работят.

Заслужава да се отбележи също, че ASUS, Nokia и Samsung по някаква причина липсват в списъка, въпреки че миналата година предложиха бета-версия на Android 13.

Lenovo

Китайската марка е единствената в списъка, която предлага бета-версия на Android 14 на таблет. Да, можете да инсталирате предварителната версия на Lenovo Tab Extreme. Това обаче се отнася само за Wi-Fi варианта.

Nothing

Вярно на по-ранното твърдение на компанията, телефонът Nothing Phone 1 наистина е част от първата вълна устройства с бета-версия на Android 14 от OEM производителите. Компанията е публикувала инструкции и връзки за изтегляне на своя уебсайт. Тя включи и списък с известни проблеми, като например неработещи функции за отключване с пръстов отпечатък, лицево разпознаване, глифове и обратно безжично зареждане.

OnePlus

Китайската марка потвърди, че OnePlus 11 е част от програмата Android 14 beta. В официална публикация във форума компанията е представила списък с известни проблеми и ограничения (например липса на поддръжка за варианти на оператора).

OPPO

OPPO обикновено предлага бета-програми на Android за своята серия смартфони Find X, но това се променя с бета-програмата на Android 14. Компанията потвърди, че тя ще бъде налична за сгъваемия Find N2 Flip. OPPO казва, че можете да изтеглите софтуера, да видите инструкциите и да проверите известните проблеми чрез нейния уебсайт за разработчици.

Realme

Бюджетната марка Realme също се включва в бета-версията на Android 14. Очаквайте да намерите първата бета-версия на Android 14 на миналогодишния Realme GT 2 Pro. Има обаче две ключови ограничения, а именно, че това се отнася само за индийския вариант и че компанията не планира да предоставя последващи бета-актуализации на Android 14.

vivo

Производителят, залагащ много на възможностите на мобилната камера, предлага бета-версията на Android 14 за vivo X90 Pro. Но компанията предоставя предварителния софтуер и на фокусирания върху производителността Iqoo 11.

Така или иначе, на уебсайта за разработчици на vivo има връзки за изтегляне на бета-версията на Android 14 за всеки телефон. Уебсайтът също така предлага инструкции и изброява известните проблеми.

Xiaomi

Искате телефонът ви от Xiaomi да има достъп до бета-версията на Android 14? Компанията предлага софтуера за предварителен преглед за Xiaomi 12T, Xiaomi 13 и Xiaomi 13 Pro. Можете да разгледате уебсайта на Xiaomi, за да изтеглите софтуера и да видите инструкциите за инсталиране.

Снимка: Unsplash

Вижте още: Специален калъф за поверителност на Galaxy S22 може да деактивира камерите, микрофона и радиото 



Тагове: