Благодарение на чудесния нов iOS 14, iPhone потребителите получиха един от най-добрите и смислени ъпдейти на операционната система от доста години насам. Обаче, както приказките ни учат – много хубаво не е на хубаво, защото от Apple потвърдиха, че новата версия докарва сериозни главоболия на потребителите.

В официално съобщение от компанията разкриха за сериозни проблеми с батериите на устройствата и потребителската информация, свързани с iOS 14 и watchOS 7. Според него единственото решение засега е „изтриването на цялото съдържание и възстановяване до заводско състояние на вашия iPhone“. За съжаление това не звучи добре.

Според информацията едни от най-сериозните проблеми са свързани с приложенията Activity, Health и Fitness, които просто не работят достатъчно добре. Другият е доста разпространен според потребителите, независимо от модела на устройството и за съжаление представлява доста бързо изразходване на батерията, водещо до често зареждане. Според Apple тези бъгове не са сериозни и могат да бъдат отстранени с бъдещ ъпдейт, защото изтриването на цялата информация не е приятна и лесна задача за потребителите. 

Проблемът с батериите е познат отдавна на компанията, като Apple рискува доста сериозно с решението си да пусне новата серия iPhone 12 с такива с по-малък капацитет спрямо предишната 11 серия. Това е доста странно, като се има предвид, че новите модели ще бъдат екипирани с гладните за енергия 5G модеми на Qualcomm – хардуерно решение, принудило конкурентите да увеличат драстично капацитета на батериите на техните смартфони.

Ще спечели ли Apple от този риск? Съвсем скоро ще имаме отговор на този въпрос, защото представянето на новите модели наближава с бързи темпове.

Снимки: shutterstock

Виж още: Ето как Apple си представя гъвкавия iPhone с необикновен дисплей

HiCast е седмичен подкаст на екипа на списание HiComm, в който водещите (Геро, Стоян, Тодор и Хели) разговарят заa най-интересното от света на технологиите, филмите и игрите.