Нов патент на Apple разкрива идея за гъвкав смратфон, който има „самолекуващ“ се дисплей, който се поправя сам при вдлъбнатини и трески.

Според описанието на Apple концептуалният дисплей ще позволи на устройството да се поправи само, без да е необходима намесата на потребителя. Теоретично тази функция ще се активира автоматично при определени условия или на зададен интервал, като ще използва топлина, светлина или електричество, за да поправи защитния слой над екрана. По този начин покритието на дисплея на гъвкавия телефон ще стане много по-издръжливо, което е изключително важно за подобна иновативна джаджа, подложена на често сгъване и разгъване.   

Припомняме, че първият гъвкав телефон на Samsung – Galaxy Fold – имаше проблем имено със здравината на дисплея и това доведе до неговото забавяне.

Базова самопоправяща се технология вече видяхме в LG G Flex през 2013 г., чието задно покритие трябваше да отстранява дребни издрасквания. Технологията не беше обаче особено ефективна.

Засега няма индикация, че Apple ще пусне скоро гъвкав телефон с поправящ се дисплей, но самите гъвкави телефони са ниша, от която компанията се интересува все повече.

Снимка: The Verge

Виж още: Първият гъвкав лаптоп в света вече е достъпен за поръчка от Lenovo (ВИДЕО)

 

Тагове: