Ако сте фенове на Twitter, има две неща, които винаги са ви липсвали: да редактирате постовете си и, разбира се - Dislike бутонът. Facebook направиха една стъпка с ядосания емотикон, ред ли е сега и на Twitter? 
Отговорът е: и да, и не. В дискусия под поста на експерта по сигурността Jackie Singh продуктовият отговорник в Twitter Kayvon Beykpour разкри, че екипът обмисля въвеждането на прословутия бутон, но това не е тяхната приоритетна цел.  


Вместо това те предпочитат да съсредоточат усилията си в намаляване на разпространението на неавтентичното съдържание, публикувано в платформата, както и повишаване на безопасността на потребителите си чрез интегрирането на по-добри инструменти за ограничаване и докладване на тормоз и предприемане на мерки срещу дезинформацията, която може да има вредно въздействие върху всички нас.  
Припомняме, че Twitter вече пробваха да въведат компромисен вариант, когато позволиха на потребителите да докладват туитове, които не харесват, но беше невъзможно други потребители да видят причините за съответното докладване.  
Дали скоро екипът на социалната мрежа ще открие най-подходящата алтернатива, или ще избере да рискува, предстои да разберем.  

Снимки: shutterstock

Виж още: Светът вече ще може да чуе вашия глас в Twitter - буквално

Тагове: