Типично в негов стил Илон Мъск прилежно отговаря в Twitter на въпросите относно проектите си. Този път тема на разговора беше иновативният Neuralink, за който теоретичният физик и невролог Ейми Ексридж попита дали продължителната употреба няма да води до прегряване.

Според нея отлагането на амилоидните плаки може да се използва за противодействие при нагряването на CNS, като се разчита на свойството на амилоидния протеин да абсорбира топлината. Но в същото време се опасява, че това е "неоптимална стратегия" поради денатуриращия протеин, който се натрупва под формата на плака. Съответно те биха имали негативно въздействие върху организма. Съпътстващ проблем би било и увеличеното производство и изтичането на цереброспинална течност (CSF), провокирано от повишената електрическа активност. Подобно развитие би довело до устойчивото нарастване на вътречерепното налягане.

Отговорът на Илон Мъск е, че Neuralink всъщност няма да прегрява мозъка и ще прехвърля обработката на информацията към външната приставка на суперкомпютъра. Той направи и аналогия със смартфон или компютър, но отбеляза, че разликата е в това, че Neuralink всъщност би трябвало да получава и изпраща данни с определена величина с много по-бързи темпове. Той отново поясни, че чипът вече има свой собствен температурен сензор и е създаден с мисълта за автоматично поддържане на безопасна температура.

Снимки: 

Виж още: Какво е общото между Fortnite, Lavazza и Колизеума?