Twitter удвои броя на символите в постовете през социалната мрежа през 2017 г., но понякога дори 280 символа не са достатъчни, за да се похвалите или оплачете на света. Затова сега Twitter ще направи по-лесно същият този свят да чуе гласа ви, при това съвсем буквално – с добавянето на гласови постове.

Функцията, която до момента е ексклузивна за iOS, позволява да прикрепите към поста си гласово съобщение, точно както можете да запишете послание до приятел във viber или WhatsApp. За да използвате тази функция, просто чукнете бутона за написване на съобщение, а след това на новия бутон с иконка на звукова вълна, който се показва в долния ляв ъгъл. След като запишете съобщението си, просто натиснете бутона done.

Разбира се, това няма да бъде Twitter без някое друго ограничение в размерите. В случая то е свързано с максималната продължителност на един запис, която е 140 секунди. Ако надхвърлите това ограничение, Twitter автоматично стартира нов гласов пост.

Според Twitter гласовите съобщения ще дадат по-човешки характер на общуването през мрежата и ще го направят по-прецизно, тъй като някои неща „остават неизказани или се тълкуват погрешно“, когато са в писмен вид.

Да се надяваме, че всичко това ще доведе до по-конструктивни разговори в платформата, но познавайки повечето интернет потребители, очакваме чисто и просто да се надвикват.   

Виж още: Google Stadia е достъпна за почти всеки Android телефон

 

Тагове: