Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук влезе в списъка на TIME на 100-те най-влиятелни хора за 2022 г., като спечели място в категорията „Титани“. TIME споделя този списък всяка година, като показва най-влиятелните знаменитости, бизнес ръководители, актьори, музиканти и др. 


‌Тим Кук‌ е влизал в списъка много пъти в миналото, включително и миналата година. През 2022 г. той е представен в категорията „Титани“, а други категории включват „Артисти“, „Новатори“, „Лидери“, „Икони“ и „Пионери“. 
Профилът на Тим Кук в списъка е написан от Лорън Пауъл Джобс, която възхвалява мандата на Кук като главен изпълнителен директор на Apple и „състраданието и дисциплината“, които проявява като ръководител на компанията. 
„Apple е делото на живота на Тим Кук и в това произведение Тим показва майсторство. Тим демонстрира по-голям обхват в лидерството си в една от най-големите компании в света, отколкото всеки съвременен главен изпълнителен директор. Тъй като продуктите и политиките на Apple засягат самия характер на съвременния живот, работата на Тим изисква не само бизнес мъдрост, но и философска мъдрост. Силният натиск за определяне и изпълнение на напредъка на Apple с дълбока прецизност и поемане на отговорност за ефектите на компанията върху обществото е почти невъобразим. И все пак Тим го прави със състрадание и дисциплина, обръщайки се към природата, за да засили духа си. През лятото той може да бъде открит на туристически преходи в нашите национални паркове, одухотворен от величието на планината“, пише в профила. 
„След повече от десетилетие начело Тим си извоюва място не само като един от най-уважаваните изпълнителни директори в света, но и като пример за морално лидерство, технологично въображение, управление на околната среда и хуманитарност. Да перифразирам една известна реч на Теодор Рузвелт: Тим се стреми храбро, цели се нависоко и се раздава за голяма кауза“. 
Други забележителни хора в списъка на TIME 100 тази година ca Симу Лиу, Зои Кравиц, Мишел Йео, Зендая, Аманда Сейфрид, Опра Уинфри, Мери Дж. Блайдж и Куинта Брънсън. 

Снимки: Shutterstock

Виж още: Индия и Виетнам ще заменят Китай като бъдещи производствени центрове за Apple

Тагове: