Vision Pro е първата стъпка на Apple в пространството на AR шлемовете и не е евтина джаджа. На пръв поглед изглежда, че в този скъп пакет получавате впечатляващ набор от функции и подходящи изчислителни възможности.

Много от тестващите Vision Pro обаче установяват, че устройството се усеща тежко след няколко часа употреба, твърди журналистът от Bloomberg Марк Гърман в своя бюлетин Power On.

Предполага се, че Apple има решение под формата на втора каишка за глава. Има обаче само един проблем - 3500 долара може да не ви стигнат за втора каишка.

"Но компанията обмисля да продава тази каишка като допълнителен аксесоар, вместо да я включва в кутията", твърди журналистът.

Това би било голямо разочарование, тъй като на първо място плащате 3500 долара за слушалки, а не получавате ключов аксесоар. От друга страна, някои от вас може да нямат никакви угризения да платят за каишката за глава, ако на първо място плащат 3500 долара за Vision Pro.

Това няма да е първият път, в който Apple предизвиква противоречия с аксесоарите, като през 2020 г. се отказа от зарядното за iPhone. Тя също така премахна куп портове от MacВooks, като вместо това продаваше на потребителите ключове. Все пак се надяваме, че тази втора лента за глава ще бъде на разумна цена, въпреки че кърпата за почистване за 19 долара не ни изпълва с надежда.

Иначе Гурман твърди също, че Apple разработва няколко функции за второто поколение слушалки. Те включват показване на няколко екрана на Mac при безжично свързване (за разлика от само един), няколко потребители на Vision Pro в разговор във Facetime с помощта на аватари (за разлика от разговорите един на един) и разширени фитнес възможности като Fitness Plus.

Снимка: Apple

Виж още: Да бъде или да не бъде: прорезът на Apple