След потвърждението на Nintendo, че темпото на продажбите на Switch наистина се забавя с навлизането в следващата година, спекулациите за евентуалния наследник на конзолата естествено започват да нарастват експоненциално.

За да налее масло в огъня, технологичната компания Sharp потвърди, че доставя LCD дисплеи за "нова игрова конзола", макар че очевидно се въздържа да навлезе в конкретни подробности.

Според Bloomberg главният изпълнителен директор Робърт Ву е потвърдил, че Sharp работи с неназована компания по разработването на нова игрова конзола още от етапа на научноизследователската и развойната дейност и че планира да пусне пилотни линии за производство на LCD панели за устройството през тази фискална година.

Разбира се, въпросното устройство може да не е наследник на Switch, а неназованата компания може да не е Nintendo, но е известно, че Sharp е работил с Nintendo в миналото. Неотдавна Nintendo си партнира с Sharp за увеличаване на производството на Nintendo Switch, за да задоволи нарастващото търсене.

За фискалната година, приключваща през март 2024 г., Nintendo понижи прогнозата си за продажбите на Switch, като се спря на приличните 15 милиона. Текущите продажби на Switch възлизат на забележителните 125 милиона, което го поставя значително над Game Boy и Wii, но все още значително по-ниско от Nintendo DS.

Снимка: Unsplash

Виж още: Кажете сбогом на най-добрия емулатор на Nintendo Switch за Android

 

Тагове:
Още от Play