Google TV е страхотна операционна система за поточно предаване и намиране на желаното от вас съдържание. Независимо дали идва под формата на Chromecast или първоначална инсталация, тя е любима на мнозина. Сега дори телевизори за използване на открито получават зареден в тях Google TV, като се започне от Skyworth Clarus.

Външните телевизори попадат в категорията на луксозните телевизори заедно с глезотии като басейн на скала, който гледа към океана. Разбира се, това не означава, че са толкова недостъпни - поне не всички.

Clarus от Skyworth е мини-LED телевизор с малко над 1400 точки под дисплея. Що се отнася до телевизорите, мини-LED дизайните могат да се конкурират добре с OLED, осигурявайки някои сериозни детайли, като същевременно не струват толкова много. Clarus има пикова яркост от 3000 нита, което влиза в сила при гледане на съдържание директно на слънчева светлина. С външен телевизор това никога не е извън сферата на възможностите.

Поради промените в околната среда Clarus също така използва множество сензори, които регулират яркостта на екрана заедно с цветната температура. С това захранваното от Google TV устройство гарантира, че съдържанието, което виждате, е точно дори при тежки условия. Clarus също отговаря на стандартите Dolby Vision и HDR10.

За да завърши изживяването за киното на открито, Clarus идва с аудио система с 8 високоговорителя, захранвана до 100 W. Това е жизненоважно, тъй като на пазара няма много саундбари с оценка за ползване на открито. С това телевизорът е способен и на Dolby Atmos звук, така че висококачественото изживяване със съраунд звук не е изключено.

Разбира се, за да бъде един телевизор предназначен за външна употреба, той се нуждае от защити – и то много. Clarus всъщност е водоустойчив, прахоустойчив, устойчив на насекоми и удар.

Предварителните поръчки все още не са активни, а с това и цената е мистерия. Не очакваме Clarus да бъде евтин – или дори разумен – като цена, въпреки че захранван от Google TV външен дисплей е доста привлекателен. Clarus ще бъде пуснат на пазара на 1 януари 2023 г.


Снимка: Skyworth

Виж още: Задават се новите изисквания на Android TV