Очаква се следващият сгъваем телефон на Samsung да разполага с повече екранна площ. Слуховете сочат, че потребителите ще могат да се насладят на по-голям външен екран на предстоящия Galaxy Z Flip 5 благодарение на обширен екран (Cover Screen), който покрива почти цялата предна част на устройството.

Новата визуализация идва от SamMobile, които твърдят, че са се ръководили от "действителния дизайн" на телефона. Той показва, че Cover Screen доминира над половината от корпуса на телефона, с изключение на малък изрез в единия ъгъл. Този дизайн, който наподобява вътрешния екран на първия Galaxy Z Fold, най-вероятно оставя място за матрицата на основната камера.

Първият сгъваем Z имаше 1.1-инчов капак, който можеше да показва времето и малка част от известията. От второто поколение на Z Flip Samsung използва по-голям 1.9-инчов екран, който може да показва повече данни. Можете да го използвате като визьор на камерата, да избирате карти за плащане чрез NFC и дори да го използвате като визьор на фотоапарата. Съобщава се, че покриващият екран на Z Flip 5 ще бъде с диагонал между 3 и 4 инча.

Това би трябвало да улесни използването на съществуващите функции на екрана с капак и да позволи на Samsung да разработи нови идеи, които да се възползват от цялото това пространство. От друга страна наличието на дисплей, покриващ по-голямата част от предната страна, ще направи Flip 5 по-застрашен от повреди при изпускане. По-малкият дисплей на сегашния дизайн е разположен далеч назад от ръбовете, поради което е малко вероятно да се счупи, ако изпуснете телефона.

В този доклад не се споменава нищо за основния сгъваем дисплей, който вероятно ще има свои собствени промени. Докладите предполагат, че Samsung ще премине към панта в стил "капка" с по-голям радиус на сгъване. Това би трябвало да намали видимостта на гънката на дисплея, която имаха всички сгъваеми устройства на Samsung, като същевременно направи устройството по-компактно, когато е сгънато.

Ако Samsung следва графика на пускане на пазара от последните няколко години, Galaxy Z Flip 5 и Z Fold 5 ще бъдат обявени през есента, като ще се продават съответно за около 1000 и 2000 щатски долара.

Снимки: Unsplash/SamMobile

Виж още: Нова концепция на Nothing Phone (2) подсказва за нова камера (ВИДЕО)