Прочутият с акуратните си "предсказания" за Apple анализатор Мин-Чи Куо се произнесе по повод технологията на компанията за добавена реалност и обгърнатия в мистерия електромобил. Куо твърди, че Apple ще пусне колата между 2023 и 2025 г. и има шанс да я отличи от конкурентните благодарение на технологичното си превъзходство.

В автомобилите Куо вижда шанс за компанията да се разрасне значително, навлизайки в "огромния" пазар на автомобили на лизинг и предлагайки по-добра интеграция на хардуер, софтуер и услуги спрямо настоящите и бъдещите си съперници в автосектора.

Също така през 2020 г. Куо очаква Apple да представят очила с добавена реалност, но не коментира повече по тази тема. Разбира се, продуктът ще е базиран на платформата ARKit, която компанията разработва усилено и за момента представя чрез iOS приложения.

Като цяло анализаторът вярва, че бъдещето на Apple е в сектора на услугите, тъй като именно това е най-разрастващата се продуктова категория на компанията в момента. Последния път, когато Apple обяви приходите си, услугите отбелязаха 31% растеж и над 9 милиарда долара приходи.