След като Солитрон България бе придобит от ALSO Group през октомври 2019, смяната на името на компанията е следващата стъпка на интеграция на българското подразделение в групата. Партньорите на АЛСО България ще се възползват от нови, иновативни услуги, нови марки, модерни платформи и облачни решения от един от най-големите европейски дистрибутори и технологични доставчици.

АЛСО България ЕООД бе вписано в Търговския регистър на 6 януари 2020 г. с оборот от 110 милиона евро и около 120 служители. По повод преименуването си АЛСО България попита част от партньорите си какво очакват от придобиването. Техните очаквания са високи: нови услуги и нови марки продукти и по-добри условия за клиентите. Големите складови наличности на ALSO в Европа създават оптимистични очаквания у партньорите, че ще могат да отговарят на нуждите на клиентите си по-бързо и с по-голяма гъвкавост.

Партньорите на компанията са убедени, че АЛСО България ще им помогне за растежа на техния бизнес и за развитието им не само в България, но и в региона. Навлизането на ключов европейски ИТ играч на българския пазар се възприема като положителен сигнал както за България, така и за сектора.

Вижте още: Първата зарядна станция на Tesla в България е на финалната права