Sony представи изключително любопитно ново попълнение в своята популярна гама от компактни камери – най-малкия и най-лекия в света компактен фотоапарат от висок клас RX0 II (модел DSC-RX0M2). Надграждащ водо-/прахо-, удароустойчивостта и издръжливостта на натиск, както и ултракомпактността на оригиналния RX0, новият модел сега предлага вътрешен 4K видеозапис, въртящ се на 180 градуса и до 90 градуса надолу LCD екран, който работи дори под вода, наред с нови решения за стабилизиране на изображението при видеозаснемане.

В сърцето на RX0 II е разположен 1.0-тип 15.3-мегапикселов Exmor RS CMOS сензор и усъвършенстван процесор за обработка на изображенията BIONZ X, които би следвало да осигурят подобрено цветово възпроизвеждане, включително красиви тонове на кожата. Тази мощна комбинация е оптимизирана, за да предостави светкавична производителност и отлично качество на кадрите – и статични, и видео, в широк диапазон на светлочувствителност от ISO 80-12800. Фиксираният широкоъгълен обектив ZEISS Tessar T* 24mm F4.0 има скъсено минимално фокусно разстояние от 20 см, което го прави идеален за селфита или продуктова фотография.

Разбира се, изключително впечатляващ е размерът на камерата - RX0 II може да бъде използван на места, на които други камери не могат. С размери от едва 59 х 40.5 х 35 мм и тегло само 132 г положението е микроскопично и нагоре.

Комплектът RX0 II с грип за видеозаснемане VCT-SGR1 ще се предлага на пазара в Европа от май 2019 г. на цена от около 1599 лв.

Huawei P30 Pro: ексклузивно ревю (камерата на годината?)