Макар да имаше леко заиграване с идеята в близкото минало, в момента музикалните видеа далеч не са неизменна част от услугите на Spotify. Но това може скоро да се промени. Поне към натам сочи скрит код в сегашната версия на мобилното приложение на компанията.

Той бе открит от потребителката Jane Wong, която го показа в Twitter. Кодът се намира в now playing секцията. Това означава, че видеата (логично) биха вървели като фона, докато слушаме някоя песен. Засега там има само съобщение, което гласи: Thanks for your interest in video. We’re still exploring what could happen here.

Лесният начин да се имплементира подобна функция изглежда е с помощта на YouTube Music. Услугата на Google е пълна с видеа, но в същото време е сериозна конкуренция на Spotify. Това би могло да се окаже проблем, но опитът показва, че YouTube не се притеснява да споделя огромната си библиотека от видеа, стига това да носи гледания на собствената им платформа.

Към момента няма никаква официална информация от страна на Spotify дори за тестване на подобна функция. Има голяма вероятност идеята да бъде зарязана още в начален стадий. Даже и да не се осъществи, все пак това показва желание от страна на платформата да предостави повече екстри на потребителите си без промяна на месечната такса.

Вижте още: Apple Music срещу Spotify става все по-изравнена битка

 

Тагове: