Днес е рожденият ден на Шон Кори Картър. За да отбележи своите 50 часа, изпълнителят, по-известен като Jay Z, върна целия си музикален каталог в Spotify, където със сигурност ще спечели от този подарък на абонатите. Jay Z притежава конкурентната услуга за стрийминг на музика Tidal.

Соловата работа на Z изчезна както от Apple, така и от Spotify през април 2017 г., но бързо беше възстановена в Apple Music - не така обаче стана при Spotify. По това време Spotify каза само, че премахването е направено „по искане на изпълнителя“. Днес най-популярната стрийминг услуга в света казва: „Честит рожден ден, Hov. Добре дошъл в Spotify“.

Motorola RAZR 2019 – правилният сгъваем телефон?

Без официално изявление на Jay Z остава да се чудим защо точно сега? Какво се промени? Дали в това пръст няма Бионсе, която най-накрая направи своя тригодишен ексклузивен за Tidal албум Lemonade на разположение на конкурентни услуги през април?

Докато не получим отговори, защо просто да не се върнем назад и не си пуснем някои от най-добрите песни на майстора.

Освен това Spotify вече публикува своя списък с най-слушаните музиканти от 2010 г. насам.

28 милиарда пъти е прозвучал гласът на Дрейк през слушалките на потребителите на платформата. Това го превръща в най-слушания изпълнител на десетилетието. Хип хоп музикантът е следван от Ед Шийрън, Пост Малоун, Ариана Гранде и Еминем.

Ариана Гранде е най-слушаната жена изпълнител, а макар последният албум на Риана да излезе чак през 2016 година, тя се нарежда на второ място. След нея са Тейлър Суифт, Сиа и Бионсе.

Не е изненада, че най-слушаната песен е Shape of You на Ед Шийрън. Тя е била пускана цели 2 милиарда пъти, а 1.7 милиарда пъти е прозвучала One Dance на Дрейк, която се нарежда на второ място в класацията.

Най-слушаният изпълнител за 2019 година е Пост Малоун, следван от 17-годишната Били Айлиш, Ариана Гранде, Ед Шийрън и Bad Bunny.

Най-слушаната песен на годината е Senorita на Шон Мендес и Камила Кабело, която, макар да излезе съвсем наскоро, вече е събрала 1 милиард слушания.

Виж още: Този декември HiComm раздава подаръци цял месец

 

Тагове: