Миналата седмица излезе “30” - новият албум на Adele, и за много кратко време той набра изключително голяма популярност. Въпреки това певицата реши да посочи един “дребен” детайл, който е причина за голямо неудобство. Както всички знаем, поредността на песните е от изключителна важност за някои музиканти. По този начин те “разказват” история, създават по-голям емоционален заряд и ни предлагат един вид завършен продукт на техните усилия. И в най-неподходящия момент се появява shuffle опцията, която създава един голям хаос в така добре систематизираното изживяване. Ето защо Adele посочи на Spotify, че включването на въпросната функция по подразбиране не е от полза за никого, още повече след като години наред всички сме свикнали да слушаме песните “поред” на най-различни музикални носители. Музикалната платформа даде бърз и закачлив отговор: “Всичко за теб”, и въведе промяната. Оказва се, че сходно е положението и при албуми на Ed Sheeran, BTS, Blackpink, Taylor Swift и др. Разбира се, музикалната платформа не “падна по гръб” и обяви, че всички фенове на Shuffle могат да открият опцията, като кликнат върху конкретно парче в режима Now Playing. И докато сте там, можете да обърнете внимание на още една основополагаща функция, с която Spotify могат да се похвалят: а именно, че вече са налични текстовете на над 8 милиона песни.


За мобилно приложение: плъзване нагоре от средата на екрана при Now Playing View разкрива текста в реално време, като тук присъства и опцията Share, при която можете да селектирате част от текста и да я споделите в социални мрежи.
За десктоп версия: просто натиснете иконата с микрофон.
За TV версията на приложението: в горния десен ъгъл кликнете върху бутона lyrics.
Най-вероятно нямате гласовите данни (и влиянието) на Adele, но това не ви пречи да научите най-накрая правилно текста на любимата си песен, нали? Така че - дерзайте!

Снимки: Shutterstock

Виж още: Новите текстове в реално време на Spotify ще ви покажат колко погрешно си пеете любимите песни