Spotify обяви, че текстовете на песни в каталога на услугата ще станат достъпни за всички потребители по цял свят - както безплатните, така и платените. Текстовете ще бъдат достъпни на Android и iOS, както и през уеб плейъра на Spotify, конзоли и други платформи. Текстовете ще бъдат доставяни на Spotify от Musixmatch; същата платформа осигурява текстове за Apple Music и приложения като Instagram и Shazam, така че изборът ѝ не е изненадващ.

За да видите текста на песента, която слушате, от изгледа Now Playing плъзнете отдолу нагоре и ако песента има текст, той ще се появи. Разбира се, процесът е малко по-различен, ако ползвате Spotify на телевизор, компютър и конзола.       

До момента липсата на текстове в реално време беше един от малкото недостатъци на Spotify спрямо Apple Music. Успоредно с това Spotify обяви, че приложението вече е достъпно в няколко нови екзотични държави като Ирак, Таджикистан, Либия и Демократична република Конго, което означава, че още 180 милиона нови потребители по цял свят ще мога да слушат музика през платформата и благодарение на новата функция ще могат да научат по-лесно текста на любимата си песен.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Каква операционна система се използва в Космоса?

 

Още от Play