Тези дни интернет пространството се изпълни с недоволство относно съвместимостта на приложението на Spotify и новите ъпдейти на iOS 14.8 и 15. Оказа се, че любимата стрийминг услуга изтощава батерията на подновените до споменатите версии Apple устройства и дори води до прегряването им. В много дълга тема, публикувана на сайта на компанията, Spotify съобщават, че са запознати с проблема и техническият им отдел вече работи по отстраняването му. Въпреки това срок не беше посочен, както и дали решението ще дойде под формата на последователност от действия (като например инсталация/деинсталация) или цялостен ъпдейт на приложението. По-обезпокоителното е, че по-запознатите потребители са успели да засекат прекалено засилена активност на приложението на заден фон, чийто характер остава неизяснен. Докато е по-вероятно това да е проблем на Spotify, някои не изключват и самите нови версии на iOS да са причината за това “енергийно” източване. Все пак вече има регистрирани проблеми от друг характер при Apple Watch и приложението Apple Music, които от компанията обещаха да елиминират в най-кратки срокове. Очаква се iOS 15.0.1 да пристигне до броени дни, но докато това се случи, има няколко стъпки, които да “спасят” разклатената дружба между новия iOS и Spotify.

Както вече споменахме, причината може да се корени в т.нар. background activity. Благодарение на нея някои процеси остават активни дори и в моменти когато приложението не се използва. За да се опитате да елиминирате бързото падане на батерията, отидете на Settings > General > Background App Refresh и премахнете отметката при Spotify.
Още един опит предоставя и деинсталирането и повторното инсталиране на самото приложение. Въпреки че голяма част от потребителите докладват, че това е нямало никакъв ефект, не е известно дали и кога това няма да е единственото решение.

Снимки: Shutterstock

Виж още: Вижте какво е специалното на iOS 15 и дали въобще този ъпдейт е за вас (ОБЗОР)

Тагове: