Една от отличителните характеристики на Windows е, че дава усещане за промяна, но успявайки да запази традициите. Това обаче доста се промени при Windows 11 - смяната на мястото на лентата със задачите създава изцяло ново усещане за потребителите на операционната система, а сега над тях дебне нова заплаха. Оказва се, че те ще трябва да се разделят и с наученото по отношение на правенето на скрийншоти. Както ви е известно, това се случва благодарение на Print Screen (PrtSc), чрез която снимка на екрана ви отива директно в клипборда. През последните няколко години обаче Windows се опитваше да ни научи да използваме Snipping Tool, който е по-ефективен и пълнофункционален начин за заснемане, запазване и редактиране на скрийншоти. Според Windows Latest, Microsoft може да смени функционалността на клавиша Print Screen и той да отваря само инструмента Snipping Tool. Времето, което е необходимо, за да отворите Snipping Tool и да щракнете върху някоя от опциите, обаче е сериозен недостатък.

 
За щастие все още ще можете да изключите функцията в Accessibility > Settings > Keyboard, където можете да превключвате между двете възможности на клавиша Print Screen. 
Функцията беше открита във версия на Windows 11 в канала Beta, така че не е ясно как актуализацията ще бъде разпространена.  

Снимки: Unsplash

Виж още: Излъгаха ChatGPT да генерира работещи ключове за Windows 95