Google официално обяви 9 октомври за датата, на която ще анонсира новите смартфони Pixel 3 и Pixel 3 XL. Както много добре знаете, и двата модела излязоха неофициално на черния пазар в доста сериозни количества. Официалният анонс най-сетне ще сложи край на потока от "течове" на информация, който не е секвал, откакто смартфоните са в ръцете на блогъри, разработчици или просто платежоспособни потребители, добрали се до някоя от откраднатите бройки.

Pixel 3 и Pixel 3 XL ще имат еднакви конфигурации, състоящи се от чипсет Qualcomm Snapdragon 845, 4 GB RAM памет, 12 MP камери, двойка предни камери и слушалки Pixel Buds в кутията. Очакванията към двата модела са високи, особено по отношение на камерата. Тази на Pixel 2 все още е неофициално считана за най-доброто по рода си в мобилната фотография, дори при наличието на тежка артилерия като Huawei P20 Pro.

За съжаление малко след пазарната премиера на Pixel 2 XL се появиха проблеми, свързани с прогаряне на изображения в OLED екраните, забавяния в работата и др. Надяваме се Google да е по-стриктна в контрола на качеството този път.

Ще ви съобщаваме текущо всички подробности по време на събитието на 9 октомври. Очакваме го с нетърпение!

Тагове: