Водещият промишлен дизайнер на Microsoft Андрю Ким ще замени работното си място с офис в централата на Tesla, след като автомобилната компания го привлече като главен дизайнер. Възпитаник на Колежа по дизайн в Пасадена, щата Калифорния, Ким прекара последните три и половина години в Microsoft.

Последният му проект там бе шлемът за добавена реалност HoloLens, а преди това е работил по дизайна на новата конзолна ревизия Xbox One S. Основната му задача там е била да промени естетиката на машината, така че да не изглежда толкова геймърска, а да има универсален характер.

Талантът на Ким се проявява още през 2007 г., когато създава концептуалния смартфон Butterfly с два OLED дисплея. Три години по-късно пак той е дизайнер на НТС 1 - друг концептуален модел, който слива идеите зад хардуера и софтуера Sense, който компанията разработва. Засега все още не се знае какво точно ще прави Андрю Ким в Tesla, но е сигурно, че амбициозната компания ще намери начин да се възползва от уменията му, завършва Slash Gear.

Виж още: NIO EP9 иска да бъде Tesla на суперколите с електричество

Тагове: