Най-накрая имаме първия си истински поглед върху следващата роля на Харисън Форд като Индиана Джоунс. Disney и Lucasfilm пуснаха първия трейлър на The Dial of Destiny и по този начин целият свят ще види първите кадри от петото кинематографично приключение на боравещия с камшик археолог.

За съжаление, трейлърът не разкрива много за сюжета на филма и вместо това се фокусира върху топлите чувства от завръщането на Инди на големия екран. Видеото по-скоро е една голяма носталгична сцена за зрителя, която предоставя някои забавни моменти: Джон Рис-Дейвис се завръща като Сала, Инди прескача няколко турникета на метрото, докато язди кон, като ни се напомня никога да не носим камшик при престрелка, особено когато има дузина насочени пистолети. Трейлърът на The Dial of Destiny също предлага поглед към остарелия Харисън Форд, което означава, че зрителите трябва да очакват ретроспекция или две. Или може би нещо друго...

Продукцията на най-новата част от приключенията на обикалящия света археолог имаше труден път до завършването си. След години на фалстарт, както и след лошо приетия Kingdom of Crystal Skull от 2008 г., филмът най-накрая започна да върви напред със сценеристите Джез Бътъруърт и Джон-Хенри Бътъруърт (Edge of Tmorrow) и Джеймс Манголд (Logan) като режисьор. Джон Уилямс се завръща, за да напише музиката, като според него това ще бъде последният му филм преди пенсионирането. Но композиторът беше достатъчно развълнуван от проекта, че сподели част от саундтрака в началото на септември.

Заедно със самия Индиана, Харисън Форд, в петата част от поредицата ще участват Мадс Микелсен (Hanibal), Бойд Холбрук (Logan), Тоби Джоунс (Tinker, Tailor, SOldier, Spy), Антонио Бандерас (Uncharted), Фийби Уолър-Бридж (Fleabag) и Томас Кречман (King Kong).

The Dial of Destiny е първият филм за Индиана Джоунс, който не е режисиран от Стивън Спилбърг, нито включва история, написана от Джордж Лукас. Вместо това Спилбърг служи като продуцент, заедно с Катлийн Кенеди, Франк Маршал и Саймън Емануел.

Очаква се заглавието да излезе по кината на 30 юни 2023 г.

Снимка: Disney

Виж още: Игрите, които си заслужава да бъдат превърнати във филми (ВИДЕО)